A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Változtasd meg az életed

A Reform Régió Egészségnevelő, Oktatási, Kulturális, és Sporttánc Közhasznú Egyesület tíz évvel ezelőtt azzal az elhatározással jött létre, hogy segítséget nyújtson a kerületi lakosok egészség megőrzésében vagy visszaszerzésében, mindezt készség és képességfejlesztő programok szervezésével.

Az egyesület munkája, ahogy nevében is benne van, rendkívül sokrétű. Az elmúlt tíz év alatt számtalan rendezvényt, programot szerveztek Az XVIII. Kerület Önkormányzat aulájában megrendezett kiállításuk képi anyaga is szép keresztmetszetet nyújtott mindebből. Ha az egyesület célját egy mondatban kellene megfogalmazni, akkor az egyesület 11 tagja arra kötelezte el magát, hogy a testi-lelki-szellemi egészséggel, harmóniával kapcsolatosan az egyéni felelősségvállalásra, az alternatív gyógymódokra és ezen belül a pozitív gondolkodásra hívják fel az emberek figyelmét. Az elmúlt tíz évben 22 alkalommal szerveztek Ingyenes Családi Egészségnapot, ezeken a programokon megközelítőleg 12 000 embernek nyújtottak segítséget. Itt fiataloknak és időseknek egyaránt próbálnak megoldást nyújtani a felmerült problémákra. Mindezen túl előbbi korosztálynak például tíz alkalommal szerveztek Sorsfordító Életmód Tábort, olyan 8 és 16 év közötti gyerekeknek , akik tanulási nehézséggel, magatartási zavarokkal és egészségügyi problémával küzdöttek.
– Akkoriban 1999-ben ez az országban ez egyedülálló kezdeményezés volt, mert annak idején az ilyen jellegű problémákkal küzdő gyerekeknek nem szerveztek táborokat. Az a táborban az együttlétek alatt olyan drámajátékokat játszottunk, ahol a gyermek, szüleinek vagy tanárainak illetve társainak a szemszögéből nézhette önmagát. A táborok után a gyerekek tanulmányi eredménye mérhetően javult, a közösségbe jobban be tudtak illeszkedni, illetve képessé váltak arra, hogy a problémáikat konfliktusok nélkül oldják meg – mesélte el Farkasné Erzsébet az egyesület elnöke.

10 éves  Reform Régió egyesület - ports.hu

Több mint tánc
De az idősebbekről sem feledkeztek meg. A tánc, mint ahogy több tanulmány is írja, kiválóan hozzásegít az idősebb korosztályhoz tartozókat a testi, lelki egészségük megtartásához. Ezért Budapesten hetente most már három helyszínen Kedden és Pénteken a Magyarok Házában 1052 Semmelweis u.1-3. , szintén kedden Kispesten a Wekerlei Kultúrházban 1192 Petur u.7, és szerdán Pestlőrincen a Piros iskola mellett Dance City Centerben 1181 Üllői út 386. is tartanak „terápiás„ Gold-Zumba foglalkozásokat és egy alkalommal Szakrális Körtánc táncterápiás foglalkozást csütörtökön a Magyarok Házában 1052 Semmelweis u.1-3.
– A táncmozdulatok segítik a testtudatosságot, a koordinációt, nonverbális úton testi, lelki rugalmasságot és által olyan egészségjavulásokat érünk el, amelyet máshogy nem lehet. A zene és a tánc által keltett hangulat, a depressziós vagy az arra hajlamos embereken is sokat tud segíteni – osztotta meg velünk a szakember.

10 éves  Reform Régió egyesület - ports.hu

Gyerekek és szülők együtt
Az egyesület abban is úttörő volt, hogy már 1999-ben felnőtteknek szóló előadásaikat gyerekbarát program keretében valósították meg.
– kézműves asztalt, bébi sarkot szoktunk biztosítani az előadásokon, így a szülők a gyerekekkel együtt hallgathatják meg azokat. A gyerekek nemhogy nem zavarták ezeket az előadásokat, de gyakran van olyan is, hogy a feltett kérdésre ők adják meg a helyes választ mesélte mosolyogva Farkasné Erzsébet.
A szülők és a gyermekek együttlétét, a köztük lévő kommunikációt egyéb programokkal is elősegíti az egyesület. Ennek keretében tizenkét alkalommal rendeztek családi tábort.
– ezeken a táborokon a gyerekek és a szülők közötti harmonikus kapcsolatot igyekeztünk kialakítani. Különböző közös játékok és előadások keretében próbáljuk elérni azt, hogy a családon belüli kommunikáció gördülékenyen valósulhasson meg, ami a problémás gyerekek esetében különösen hasznos – hangsúlyozta ki a szakember.

Tanulás kicsiknek és nagyoknak
Gyerekeknek eddig tizenöt alkalommal szerveztük meg a Tantrükk, Dobbantó és az Életvitel tréninget. E program eredményességéről tanúskodnak a résztvevő gyermekek és szüleik pozitív visszajelzései. Mely szerint volt, aki az alvászavartól, a bevizelési problémától, a beilleszkedési zavartól, a tanulási nehézségtől szabadult meg. E program kiegészítője volt a szülői klub, ahonnan folyamatosan vártuk a visszajelzések. Szerencsére csak pozitívat kaptunk – osztotta meg velünk az egyesület elnöke, aki mentálhigiénés pedagógus, kineziológus, családterapeuta …
A Reform Régió Közhasznú Egyesület olyan úttörő tanulási technikákat is tanít, mint a villámolvasás. Eddig több mint 100 Villámolvasás tréninget tartottak felnőtteknek,
– a villámolvasásban az a nagyszerű, hogy az aki elsajátítja, akkor az ő számára is bizonyított módon képessé válik arra, hogy fele idő alatt, dupla annyi anyagot legyen képes memorizálni. Így az elsajátított módszer nemcsak a tanulásában, hanem a munkában nagyon hasznos.

10 éves a Reform Régió egyesület - ports.hu

www.kineziologia1.hu
www.reform.gportal.hu

Comments are closed.