A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Vasököl – Real Steel

Vasököl – Real Steel (2011) – nézői filmkritika –

2011. október 6-tól látható a magyar mozikban is a Vasököl című film, mi is megnéztük.

Vasokol ports.hu

Charlie Kenton (Hugh Jackman) egy kifacsart harcos, egykori bokszoló, akinek karrierjét a ringben megjelenő 2,5 méter magas acélrobotok megjelenése töri derékba. Most nem több, mint egy piti kis üzletelő, aki épphogy elég pénzt keres a harmadosztályú robotharcokból, falusi vásárokon való fellépésből, hogy eljusson egyik meccshelyszínről a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Max-szel (Dakota Goyo) hogy együtt építsenek meg és közösen edzenek egy igazi bajnok-robotot. Atom ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra….

Vasokol ports.hu

Az utóbbi években elég sok hasonló filmleírást olvashattunk, talán csak a robotharc-elem jelent újdonságot… tény és való, hogy a film alapelemeiben könnyedén felismerhetjük más filmek hatásait, az alapokat még én is pillanatok alatt össze tudnám szedni például a különböző Sylvester Stallone filmekből, hozzáadva némi robotos akciózást:
– vegyünk egy bukott bokszolót a Túl a csúcson szkanderbajnoka helyett, egy apát, aki próbálja felépíteni a fiával való, eddig tulajdonképpen nem is létező kapcsolatát, jóvátenni élete legnagyobb tévedését
– adjunk hozzá egy bokszolót, aki ha áttételesen is, de újra lehetőséget kap, hogy megmutassa mire képes, kap egy utolsó nagy meccset, mint Rocky Balboa, annyi különbséggel, hogy itt robotok harcolnak a ringben és a nagy ellenséget nem Apollónak, hanem Zeusznak hívják
– mindezt fűszerezzük meg a Transformers-robotok gigászi csatáival
– és adjunk hozzá némi robot-szeretetet az A.I. Mesterséges Intelligenciából, hiszen egy edzőrobot, amely soha nem nyerhetne, nem véletlenül válik bajnokká.

Klisé klisé hátán és mégis, működik a film, egyetlen pillanatig sem éreztem azt a moziban, hogy maradtam volna inkább otthon a meleg lakásban és kár volt megmozdulni. Nem véletlenül tartott évekig mire összeállt ez a film; jó a forgatókönyv és a rendező, remek zeneválasztások  – bár a megjelent filmzenei cd-ről valamilyen oknál fogva pont a film legfontosabb zenéjét sikerült lehagyni :( –
és remekül eltalált karakterek.

Vasokol ports.hu

Hugh Jackman teljesen hihetően alakítja a kiégett lepukkant bokszolót, aki képtelen a kitartásra, s az anyját is eladná, illetve a fiát, utóbbit meg is teszi, hogy pénzhez jusson, amit azonnal elver egy újabb robotra…  A film másik főszereplője a Hugh Jackman fiát alakító Dakota Goyo, akit különböző tévés epizódszerepek után a Thor (a fiatal Thort játszotta) című filmben láthattak széles vásznon először a nézők. Merész választás volt egy ennyire ismeretlen fiatal színészre bízni Max Kenton szerepét, de a 12 éves Dakota nem egyszerűen jól játszotta szerepét, de gyakorlatilag lejátszotta a film többi szereplőjét a vászonról. Nekem személy szerint főleg a G2-es edzőrobottal, Atommal való kapcsolata tetszett, illetve a közös táncaik :) Justin Bieber tanulhatna egy s mást a kissráctól :)

Vasokol 1 ports.hu

Hollywoodi akciófilm természetesen nem múlhat el szerelem nélkül (a férfinézők nagy örömére a női főszerepben a Lost című sorozat üdvöskéje Evangeline Lilly látható), de a pasik megnyugodhatnak, bár az alkotók érzelmeket és szerelmi szálat is csempésztek a történetbe a női nézőkre gondolva, szerencsére nem estek át a ló túlsó oldalára, így film az maradt, aminek szánták: egy igazi akciófilm, hihetetlenül izgalmas robotharc-jelenetekkel.

szerző: BaVaTi

Comments are closed.