A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Trolibuszok és NABI-k hétvégéje

Ismét egy szombat, amikor a tömegközlekedés szerelmesei legszívesebb ketté szakadtak volna ugyanis két rendezvény is zajlott szinte teljesen párhuzamosan egymással.

10 órakor nyílt meg a Trolibusz nyílt nap a Zách utcában itt gyerekek és szüleik egyaránt találtak számukra érdekes programokat.  Lehetőségünk volt egy busz áramszedőit felhelyezni a felsővezetékre, a trolikat kívülről, belülről, felülről és alulról is egyaránt meg tudtuk vizsgálni a különböző műhelyekben. A trolikon felül volt terepasztal, amin villamosok haladtak a szabadtéren pedig különböző forgószárnyas modellek repkedek, a nagy mennyiségű felsővezeték miatt a modellrepülőkkel nem tudtak bemutatót tartani.
A nyílt nap talán legérdekesebb pontja a trolibuszvezetés volt, az érdeklődők létszámára utal, hogy 10:30 körül kértünk vezetési időpontot és csak 16:15 re kaptunk.

2011.09.24. Trolibusz nyilt nap

Kihasználva a délutánra kapott trolibuszvezetői időpontot átutaztunk a Felvonulási térre, ahol már 11 órától tartott a XVIII. Országos Közösségi Közlekedési Járművezetők Forgalombiztonsági Vetélkedője. Az autóbusz vezetés kategóriában a Sofőrök örömére korszerű NABI buszokat vezethettek.  Az itt elkészített ügyességi pályán figyelembe vették az elvégzett feladatok pontosságát és a teljes pályaabszolváláshoz szükséges időtartamot is. A versenynek komoly tétje volt az élen végzett csapatok versenyzői pénzjutalomban is részesültek.

NABI kep

A “NABI-s” verseny után visszatértünk az elektromos buszokhoz levezetni a tanuló köreinket a ZiU-9 típusú orosz gyártmányú 833 számú oktatói célokat szolgáló járművön.

Összességében ismét egy tartalmas napot tudhatunk magunk mögött, fogadják szeretettel a képeinket:

2011.09.24. Trolibusz nyílt nap képek

2011.09.24. XVIII. Országos Közösségi Közlekedési Járművezetők Forgalombiztonsági Vetélkedője – NABI vezetés képek

Comments are closed.