A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Antonov AN-124 látogatásai Budapesten

Az Antonov 124 látogatásának egyik háttér eleme a mindenki számára ismeretes a 2011. év márciusában a Japánban történt sajnálatos természeti katasztrófa.

Antonov AN-124 BUD Budapest

2010. ősze óta folytak az egyeztetések az kiserőmű szállíthatóságát illetően a szállítást megrendelő és egyben gyártó GE Magyarország és a földi szállítást végző Ovit Zrt közt. Korábbi tervekben a vízi úton történő szállítás szerepelt, ami körülbelül 2-3 hónapot venne igénybe.  a Japán katasztrófát követően nem sokkal már március vége felé megkezdődött a légi szállítás mérlegelése, mivel Japánnak a hiányzó energia gyors pótlására nagy szükség volt.

A szállítás

A különleges repülő leszállási engedélyének intézése a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre majd egy hónapot vett igénybe.

A GE Magyarország gyárából a repülőtérig és onnan a repülőgépbe a szállítást illetve berakodást az Ovit Zrt. Nehézszállítási Üzeme végezte.

A 2db kiserőművet 4 részben egy hónapos eltéréssel 2-2 részletben szállította el az Antonov a Yusen logistic megbízásából. Egy kiserőmű egy 103tonnás és egy 52tonnás szállítmányként lett megbontva amit tréleren helyeztek el. A nem mindennapi tömegekből következik, hogy a szállításuk sem hétköznapi, így nem véletlenül nyerte el a munkát az Ovit Zrt, amely cég több évtizedes tapasztalattal rendelkezik különleges méretű és tömegű szállítások terén.

Ovit Zrt daruzás

A 103 tonnás szállítmány szállítása közúton csak három részegységben történhetett, az amerikai típusú tréler részeit az Ovit Zrt speciális 120 tonna teherbírású utánfutóin (az Ovit Zrt rendelkezik 420 tonnás teher elszállítására alkalmas járművel is) szállították a repülőtérig. Itt alvállalkozó által bérelt 160 tonnás és 400 tonnás daruk segítségével a repülőtér betonjára emelték át a részeket majd egymás után kapcsolták ezeket, így kialakult az összesen 40m hosszú 103 tonnás rakomány.

Ovit Zrt szállítás

Az újonnan összeállított szerelvény (amerikai típusú tréler) három törésponttal is rendelkezett, ami a később a Japánban történő közúti szállításnál előnyként jelentkezett azonban a repülőgépbe való betolatáskor igen komoly kihívást jelentett. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a tréler kerekei nem voltak kormányozhatóak, mint az elvárható lenne ilyen hosszúságú járműveknél a tolatás megkönnyítése érdekében, azonban a tapasztalt szállítóknak így is a feladat nehézségéhez képest rövid idő alatt sikerült abszolválni a kihívást.

Ovit Zrt Szállítás Antonov AN-124


Tekintse meg a bepakolás során készített képeinket

Antonov AN 124 pakolása Budapest BUD 2011 képek

Comments are closed.