A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Geréb Ágnes tárgyalása

Helyszíni beszámoló Geréb Ágnes 2010.10.19-ei tárgyalásáról.

Október 19-én a Fővárosi Bíróságon egy tárgyalást látogattam meg. Vádlott: dr. Geréb Ágnes és négy társa. Tárgy: gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és más bűncselekmények. A bíró neve Dr. Cserni János volt. A tárgyalás 8:30-kor kezdődött és délután fél 12:30-ig tartott. Egy olyan tárgyalás közepébe csöppentem bele, ami már 2010 júniusa óta tart. A tárgyalás célja az volt, hogy újra kihallgassák a tanukat és újabb következtetéseket vonjanak le belőle. Az első tanú egy mentős volt, akit egy 2006 novemberében történt otthonszüléshez hívtak ki. Először meg kellett néznie a vádlottakat, hogy kit vagy kiket ismer fel közülük, majd el kellett mesélnie, hogy mi történt pontosan. Sajnos a mentős nem emlékezett már rá, hogy pontosan mi is történt, hiszen évente több száz esethez hívják ki, így a bírónak fel kellett olvasnia az akkori vallomását, ami nem teljesen egyezett azzal, amit mondott, de végül nem lett belőle semmi probléma. A második tanura várni kellett, mert nem jött időben. Egy házaspár tanúskodott, akik Geréb Ágnesnél szültek. Előbb a feleség beszélt.
Elmondta, hogy neki ez már a harmadik szülése volt és azért választotta az otthonszülést, mert nem volt túl jó tapasztalata a kórházi szüléssel kapcsolatban. A szülés után komplikációk léptek fel ezért kellett bevinni a kórházba. Ugyanezt kellett a férjnek is elmesélnie, hogy mire emlékszik pontosan, például mikor hívták ki a mentőket, ki adta be az infúziót és előtte milyen gyógyszereket adott a szülő nőnek Geréb Ágnes. A következő tanú ismét egy házaspár volt, akinél szintén komplikációk léptek fel és végül kórházban kellett megszülnie gyermekét.
A következő két tanú orvos volt, akik tanúi voltak annak az esetnek, amikor egy szülő anyának a gyermekét már nem lehetett megmenteni. Először az az orvos beszélt, aki korábban, kb. hét hónapos terhesen megvizsgálta. A másik orvos az az éjszakai ügyeletes orvos volt, aki miután a mentősök behozták a nőt a kórházba megpróbálta megmenteni a babát. Azt hiszem ennél a tanúvallomásnál figyelt oda nagyon mindenki, hiszen még a házaspár is ott volt. Körülbelül 30 percen keresztül beszélt, amelyből kiderült, hogy Geréb Ágnes súlyos hibát követett el, későn hívta a mentőket és az orvos azt is megállapította, hogy a baba már kb. egy órája halott lehetett.

Ez a tárgyalás folytatódik még a mai napig is, addig dr. Geréb Ágnes előzetesben van, amíg ítélet nem születik. A tanuk többsége, itt gondolok az anyákra, mind mellette vannak és nem ellene.

Comments are closed.