A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ESL technológia

Az UHT tejek után megjelentek az ESL technológiával kezelt tejek. Az ESL tej a tartósság és az élvezeti tulajdonságok szempontjából a pasztörizált és az UHT tej között helyezkedik el.

Mit jelent jelent az ESL technológia? Olyan 100°C feletti hőkezelés melynek során a tejet legfeljebb 134°C-on, legalább 0,1 másodpercig hőkezelik.

Az eljárás során a tej megőrzi a benne lévő értékes vitaminokat és tápanyagokat, miközben az eltarthatósága jelentősen meghosszabbodik.
Az ilyen eljárással kezelt tejet 0-6°C közötti hőmérsékleten kell tárolni így akár 21 napig is eltartható.

Comments are closed.