A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Évzáró Jazz-latin Workshop a FreeDanceHallban

Mozgásosan teltek 2009 utolsó napjai Karácsony és Szilveszter között Tatabányán a FreeDanceHall Tánc-Centrumban. Szilvássy Balázs (Art-jazz, Hip-hop) és Farkas Monika (latin táncok) közös tanfolyamára Budapestről és Tatabányáról érkeztek táncosok.
A tánctanulást tanulni kell! Ahogy egyszer egy nagy tekintélyű tánctanár mondta: „Úszni csak úszva, táncolni, csak táncolva lehet megtanulni.” Manapság egy táncos nem tud egy műfajban érvényesülni. Ezért is gondolták úgy a tanárok, hogy három táncos műfajt ötvöznek az öt napos továbbképzésükben.
A napok show-latin órákkal kezdődtek Farkas Monika vezetésével, aki latin-tánc technikát és rövid etűdöket tanított. Az alaptechnikák nagyon fontosak, hisz így lehet érdekes és élvezhető produkciót előadni. A rövid etűdök pedig fejlesztik a memóriát és a koreográfia-tanulási képességet.

Show latin Salsa – mambo

további videók:
Show latin jive etűd
Show latin – cha cha etűd
Art-jazz etűd

A délutáni rövid pihenő után stílusváltás következett. Szilvássy Balázs vette át a csoportot. Először art-jazz órával folytatódott a képzés, ahol a bemelegítő tréning után, forgás technikát, tudatos testhasználatot, ill. a testközéppont megfelelő alkalmazását gyakorolhatták a résztvevők különböző nehézségű koreográfiák elsajátításával. A tánc lényege a mozgás kifejező ereje. Egy tánc akkor érdekes és látványos, ha a táncosok a mozdulataikkal vissza tudják adni a zene dinamikai váltásait, és mozdulataik mind jobban tükrözik a zene hangulatát.

Az art-jazz órát a hip-hop foglalkozások követték. A fiatalok körében ez a legnépszerűbb stílus szintén beépült a kurzus anyagába. A hip-hop gyorsaságot, rendkívüli izolációkat igényel, ezen kívül, fejleszti a ritmusérzéket és a dinamizmust.
A napot a levezető stretching zárta, mely alatt az egész nap megdolgoztatott izmokat ellazították, ezzel megelőzve a másnapi izomlázat, ill. a lassú tempóban végzett nyújtó gyakorlatokkal a hajlékonyságot fokozták a szép izomtónus elérése érdekében.
A workshop sikerén felbuzdulva a FreeDanceHall Tánc-Centrum elhatározta, hogy 2010-től több féléves „Jazz-latin” kurzusokat indít, ahol ötvözik a jazz, a hip-hop, valamint latin táncok alapjait, etűdök ill. rövid koreográfiák tanítása során. Céljuk a tudatos táncosok képzése, akik több műfajban jártasak és akár külföldi továbbképzéseken is sikeresen megállják helyüket a világban.
A JazzLatin kurzusokról és a következő Workshopokról érdeklődhet személyesen a FreeDanceHall Tánc-Centrumban az órarendi időpontokban, a weboldalon: www.freedancehall.hu, valamint a
06-20/ 326 59 59 telefonszámon Farkas Monikánál.

Comments are closed.