A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Tavaszi Mini találkozó Komáromban

2009.03.07. az idei év első nagyobb minis találkozója. Már régóta, hogy nem mentük sehova a Minimmel, a téli nagy álomból viszont már ideje volt felébredni, úgyhogy csakhamar összerakosgattam az utolsó csavarig, bár műszerfal nélkül vágtam neki az útnak arra már nem maradt idő, de kilométeróra megvolt ennyi meg elég..:)
Körülbelül 2 órás út után (az érdi kerülő miatt) megérkeztünk Komáromba ahol került megrendezésre a 2009-es jubileumi évad hivatalos megnyitója. Kicsit ugyan bizonytalanul, de bedöcögtünk a római köves úton az Erődbe, a „várkapun” átlépve azonnal elénk tárult a csodálatos látvány, a sok-sok Mini egymás mellett felsorakozva. Az ismerős arcokkal történő gyors lepacsizás után indulhatott is a szokásos fényképezés áradat, valamint a beszélgetések, hogy ki, mit újított fel az autóján a tél ideje alatt.
Mivel kicsit késve érkeztünk, gyorsan megvettük a jegyeket a múzeum látogatáshoz, majd rövid tájékoztató után már indulhatott is a szokásos felvonulás. Libasorban felsorakozva nekiláttunk a borzasztó hidegben kicsit megbolygatni Komárom városát, valamint szomszédainkat Szlovákiában. A hidegnek és rosszidőnek köszönhetően kevesen voltak az utcákon, de akik láttak minket azok integettek, mosolyogtak, fényképeztek, úgyhogy megint hoztuk a formánkat.
Visszatérve a Monostori Erődbe megkezdtük a tárlatvezetővel a múzeum-erődlátogatást. Érdekes történetekkel fűszerezve végigjártuk a teljes erődöt, hol vak sötétben tapogatózva, hol szeles lövészállásokban sétálva. Az erőd történetét nem fejteném ki sokáig tartana, ezért ajánlom mindenkinek, hogy ha teheti egyszer látogassa meg, mert érdemes! Körülbelül délután 4 óra fele egy közös pizzázás után  és még sötétedés előtt megkezdődött a Mini 50 kirakása, azon apropóból, hogy idén 50 éves a márka. Sajnos pár társunk a tárlatvezetés után hazaindult így sajnos csak az 50-est tudtuk kirakni az autókból, de azért ez is jó lett, így megérte maradni. Hosszas rendezkedés után végre kirajzolódott a jubileumi szám, amit páran az erőd legmagasabb pontját megmászva lefényképeztünk, na nem madártávlatból, de azért jó magasról, hogy látszódjék a lényeg, újabb bitrengeteget pakolva a memóriakártyára. Pár masszív arc, akik nálam jobban bírták odafent a hideget több szögből is csináltak képeket amíg, vagy ők is át nem fagytak, avagy card-full-ig el nem jutottak.
Lévén ez volt az utolsó program mára, lassan mindenki összepakolt, és szétbontva az 50-est útnak eredt. Én is összeszedtem a csajokat, befűtöttem a Minit, majd 6 óra tájt nekiláttunk a hazaútnak, ami Tatabányán kicsit kalandosra sikeredett, mert nem tudom ki mennyire ismeri ezt a várost, de feltűnően kevés a közlekedési tábla és kicsit el is kavarodtunk. Pár perc után azonban magamra találtam kijutottunk a panelrengetegből, onnan meg már nem volt gond hazáig.
Összességében az időjárást leszámítva jól telt el ez a nap is és szuper volt megint találkozni a Minis spanokkal. Legközelebb ennél nagyobb megmozdulás az oldtimer expo lesz, arra már ígérem igyekszem azt a francos faberakást és műszerfalat is befejezni, már amennyire időm engedi.
üdv: Minis Kaszap Gábor
Képek az autókról
Kivonulás az erődből

Comments are closed.